Βιογραφικά στοιχεία

 

ΟΝΟΜΑ: Βενετία

ΕΠΩΝΥΜΟ: Αραπάκη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Ψυχοθεραπεύτρια - Επόπτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1961

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Μητέρα μιας κόρης

 


 

*Advanced Diploma in Integrative Psychotherary

Τετραετής μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ομαδική & Ατομική, Ανθρωπιστική & Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Athens Synthesis Centre.

Προσεγγίσεις: Σωματική Ψυχοθεραπεία, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, Gestalt, Συναλλακτική Ανάλυση.

*Diploma in Counselling (COSCA)

Τριετής εκπαίδευση στην Συνθετική Συμβουλευτική, Athens Synthesis Centre

*Βεβαίωση συνθετικής εποπτείας Counselling and Psychotherapy(COSCA)

*Transactional Analysis 101 Verification Certificate

*Πτυχιούχος Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας,

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

*τ.Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ)

* Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ)

* Κάτοχος του ECP (European Certificate for Psychotherapy)

* Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (EAIP)

* Κάτοχος του European Certificate for Intergrative Psychotherapy

 

 

Οι επιρροές που έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη μου σαν Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια.

Γεννήθηκα το 1961, στην Νέα Κίο, στην Αργολίδα, από γονείς μικρασιατικής καταγωγής, πράγμα που θεωρώ ευλογημένη και βαριά κληρονομιά. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες ήταν γνήσιοι Μικρασιάτες από την Σμύρνη.

Aπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και από τότε που οι άλλοι θυμούνται εμένα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ήμουν πάντα εκεί, ένα τεράστιο «αυτί» να ακούω τους άλλους.

Στα δεκάξι μου χρόνια βρέθηκα να ζω μαζί με την οικογένειά μου στην Καλλιθέα της Αθήνας, αφήνοντας πίσω, λόγω της δουλειάς του πατέρα μου, δεκαπέντε χρόνια ζωής στο Αγρίνιο. Αφήνοντας φίλους, δασκάλους, γείτονες και γνωστούς, ήρθα μια «διψασμένη» έφηβη στον «μαγικό» κόσμο της Αθήνας.

 

Στην αρχή βίωσα την πρώτη μου επαφή με την κατάθλιψη και στην συνέχεια μέσω  των νέων ερεθισμάτων και των καινούργιων φίλων η βιβλιοθήκη μου άρχισε να γεμίζει με βιβλία πολύ σημαντικών ανθρώπων όπως βιβλία του Ράΐχ, του Άντλερ, του Φρόμ και άλλων.

«Άκου ανθρωπάκο», «Πώς να γίνεται ο καλύτερος φίλος του εαυτού σας», Ο άνθρωπος για τον εαυτό του», «Ανθρώπινοι χαρακτήρες», «Αγάπη»……

Συζητήσεις, ανησυχίες, αγωνία για την πορεία του κόσμου, επανάσταση…..!!!!!….

Η ζωή μου συνεχίστηκε  στην Θεσσαλονίκη σαν φοιτήτρια στην Γαλλική Φιλολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου. Πολιτικοποίηση, αμφισβήτηση, προσπάθεια επαφής με ανθρώπους, βιβλία, απογοητεύσεις, έρωτες, χαρές….!!!!

Η βιβλιοθήκη μου συνεχώς μεγάλωνε! Λογοτεχνία, Πολιτική, Ψυχολογία….

Η πρώτη μου κατάθλιψη με βρήκε στα εικοσιένα μου χρόνια, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του Νίκου, του αγαπημένου μου αδελφού το 1982. Ένας πανέξυπνος, πολιτικοποιημένος και με άποψη άνθρωπος, ο αγαπημένος μου Νίκος, έφυγε για πάντα στα εικοσιτρία του χρόνια. Τίποτε πια δεν ήταν ίδιο! Άλλαζα μέρα με την μέρα μη γνωρίζοντας για πού πηγαίνω, αλλά ήταν σίγουρο, πήγαινα….

Πτυχίο το 1986, καλοκαίρι του 1987 γίνονται τα εγκαίνια της δικής μου επιχείρησης (Κέντρο Ξένων Γλωσσών) , όπου για αρκετά χρόνια «σπούδασα» τον εαυτό μου και την ζωή….!

Τον Νοέμβρη του 1987, ο θάνατος του δεύτερου αδελφού….! Ο κύβος ερρίφθη..!! Τι θα κάνω όλο αυτό που μου συμβαίνει; Τι μήνυμα υπάρχει εδώ για μένα; Τι έχω να δω;

Μέρα με την μέρα μεγάλωνα, δυνάμωνα, με μάθαινα, με αγαπούσα περισσότερο…

Μεταφυσική και ψυχολογία…..Βιβλία, βιβλία, ερωτήσεις, απαντήσεις, οργασμός αναζήτησης…! Ήξερα πια…ήξερα…Δεν δίδασκα μόνο… άκουγα…άκουγα τους μαθητές μου, τους γονείς τους, τα παράπονά τους, τους προβληματισμούς τους, τον πόνο τους, την μοναξιά τους… Τους αγαπούσα, ήξερα πια στα σίγουρα… «ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!»

Οι σπουδές στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία ήταν το φυσικό επακόλουθο αυτής της εσωτερικής μου πορείας.