Βιωματικά Εργαστήρια Προσωπικής Ανάπτυξης

      Πρόκειται για ομαδική ψυχοθεραπευτική δουλειά που γίνεται πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα π.χ «Επαφή με τα όνειρα μας» και διαρκεί κάποιες ώρες, συνήθως 10 π.μ-3 μ.μ   ένα Σάββατο ή τις ίδιες ώρες Σάββατο και Κυριακή.

Μπορεί να συμμετάσχει όποιος νομίζει ότι τον ενδιαφέρει το θέμα,  ανεξάρτητα αν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία σε ατομική ή ομαδική θεραπεία.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ 

  Η θεραπευτική ομάδα  βοηθά το άτομο να καταλάβει ότι κάτι που του συμβαίνει, ταυτόχρονα μπορεί να συμβαίνει και σε άλλους ανθρώπους. Παίρνει πληροφορίες για τον εαυτό του και μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα, έχει την αίσθηση ότι ανήκει και μαθαίνει να παίρνει και να δίνει. Μεταξύ των μελών της ομάδας δημιουργούνται διαπροσωπικές σχέσεις  σε ένα κλίμα ανοιχτό, ασφαλές και ζεστό. Η ομάδα λειτουργεί σαν μια μικρή κοινωνία με δικούς της κανόνες και βασίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη και την αποδοχή, κάτι που δεν συμβαίνει στην έξω κοινωνία. Η ατμόσφαιρα της ομάδας βοηθά την έκφραση συναισθημάτων και συγκινήσεων χωρίς φόβο κριτικής και απόρριψης κάτι που επίσης δεν συμβαίνει στις κοινωνικές σχέσεις. Το άτομο προσκαλείται σε ένα ταξίδι και του δίνεται η δυνατότητα μέσω αυτής της νέας βιωματικής εμπειρίας να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό και να αλλάξει. Αυτή η αλλαγή απλώνεται και έξω από την ομάδα σε όλες του τις σχέσεις και την ζωή του γενικότερα.