Συμβουλευτική-Ψυχοθεραπεία

Όλοι ερχόμαστε στον κόσμο προικισμένοι με ενέργεια, δημιουργικότητα και ενθουσιασμό για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες.  Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε όμως, μέσα από μια πληθώρα αρνητικών εμπειριών, “πρέπει” και μοντέλων “σωστής” συμπεριφοράς, μας οδηγεί  στην δημιουργία ενός πλαστού εαυτού. Έτσι εμποδίζονται οι προσπάθειες αξιοποίησης του αληθινού δυναμικού μας, οι οποίες στοχεύουν στη ολοκλήρωσή μας σαν άτομα.

Η Συμβουλευτική και η Ψυχοθεραπεία λοιπόν είναι η σχέση ανάμεσα σε ένα άτομο και έναν ειδικό, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να βοηθά τους ανθρώπους να συναντούν τον πραγματικό τους εαυτό.

Η Συμβουλευτική και η Ψυχοθεραπεία έχουν σαν στόχο την ανακάλυψη του αληθινού μας εαυτού ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε αποτελεσματικότερα στα γεγονότα της ζωής, να δημιουργούμε πιο ουσιαστικές και εποικοδομητικές σχέσεις, να κάνουμε τις επιλογές που πραγματικά επιθυμούμε, να κατανοούμε περισσότερο τους άλλους, να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι σε καταστάσεις και άτομα, να είμαστε σε επαφή με τις πραγματικές μας ανάγκες, επιθυμίες και συναισθήματα.

Σ’ ένα περιβάλλον σεβασμού, εχεμύθειας και στήριξης, ο Σύμβουλος – Ψυχοθεραπευτής σε ενθαρρύνει να εκφράσεις ελεύθερα τις σκέψεις, τα βαθιά συναισθήματα, τους φόβους, τις εμπειρίες, τα προβλήματά σου, χωρίς να σε κρίνει ή να σε απορρίπτει. Σου παρέχει χώρο ασφάλειας για να ανακαλύψεις τις άγνωστες πτυχές του εαυτού σου δημιουργώντας μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης μαζί σου.

Ο Σύμβουλος – Ψυχοθεραπευτής δεν σε καθοδηγεί αλλά σε βοηθά να αξιοποιήσεις τις πραγματικές σου δυνάμεις και να πετύχεις τους δικούς σου στόχους.

Αρχίζεις, έτσι, να κατανοείς πιο ξεκάθαρα την συμπεριφορά σου αλλά και την συμπεριφορά των άλλων.

Μαθαίνεις να συγχωρείς και να βελτιώνεις τις σχέσεις σου.

Αναπτύσσεις την αυτοεκτίμησή σου και αποφεύγεις ανεδαφικές προσδοκίες ή ανεξέλεγκτες παρορμητικές επιλογές.

Γίνεσαι ένα ισορροπημένο, δημιουργικό, μη εξαρτημένο άτομο.