Σεμινάρια Γονέων

      Ενημέρωση, αλλά και εκπαίδευση των γονέων για μια σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Ο γονιός μαθαίνει να κατανοεί αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να αποκωδικοποιεί την συμπεριφορά των παιδιών του. 

Τα σεμινάρια λειτουργούν στη βάση των αρχών που διέπουν τη λειτουργία της ομάδας, δίνοντας στα μέλη τη δυνατότητα για ασφαλή συνύπαρξη και δημιουργική έκφραση, αυξάνοντας την ευαισθησία, αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση των μελών, κάνοντάς τους πιο λειτουργικούς ως Ανθρώπους και ως Γονείς.

Για τα Παιδιά

Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου, είναι οι γιοί  και οι κόρες της λαχτάρας
της ζωής για την ζωή.

Για την ζωή τους είσαι το μέσο κι όχι η αρχή, κι ας μένουν κοντά σου,
δεν ανήκουν σε σένα

Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου, όχι όμως και τις ιδέες σου,
γιατί ιδέες έχουν δικές τους.

Μπορείς να δώσεις μια στέγη στο σώμα τους, όχι όμως και στις ψυχές τους,
γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο,
που εσύ δεν μπορείς να επισκεφθείς, ούτε στα όνειρά σου.

Μπορείς να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις, μην προσπαθείς όμως να τα κάνεις όμοιά σου, γιατί η ζωή δεν πάει προς τα πίσω
και δεν σταματά στο χθες.

Είσαι το τόξο, από το οποίο εκτοξεύονται τα παιδιά σου σαν ολοζώντανα βέλη. Κάνε τοξότη την σαΐτα που στα χέρια σουκρατάς, να σημαίνει χαρά.

KAJLIL GIBRAN

 

Alice Miller

« ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ»  
  Η ζωή του καθενός είναι γεμάτη από ψευδαισθήσεις, ίσως επειδή η αλήθεια συχνά μας φαίνεται αβάσταχτη.
Κι όμως, η αλήθεια είναι τόσο αναγκαία, που η άγνοιά της έχει υψηλό κόστος, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή σοβαρών ασθενειών.
Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουμε, ακολουθώντας μια μακροχρόνια διαδικασία, να ανακαλύψουμε τη δική μας προσωπική αλήθεια, μια αλήθεια που μπορεί να μας .........
 

Irvin Yalom

« ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ»
Σπανίως ακούω τους συναδέλφους μου θεραπευτές να παραπονιούνται πως η ζωή τους δεν έχει νόημα.
Η ζωή του θεραπευτή είναι μια ζωή προσφοράς, στην οποία καθημερινά υπερβαίνουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες και στρέφουμε το βλέμμα προς τις ανάγκες και την ωρίμανση του άλλου. Μας προκαλεί απόλαυση όχι μόνο η ωρίμανση του ασθενούς μας αλλά και το φαινόμενο των ομόκεντρων κύκλων – η σωτήρια επίδραση που έχουν οι ασθενείς μας πάνω στους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζονται στη ζωή τους.  

 

Shepard Gellert

«ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ… ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΙ»    
Εμάς τους ανθρώπους, μας προγραμματίζουν να σκεφτόμαστε, να αισθανόμαστε και να ενεργούμε με ορισμένο τρόπο οι πρώιμες εμπειρίες της ζωής μας, οι γονείς μας, τα αδέλφια μας, οι θείοι κι οι θείες, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες, οι δάσκαλοι, οι συνομήλικοί μας και μερικά τυχαία περιστατικά, όπως το δάγκωμα από ένα σκύλο, το κέντρισμα από μια μέλισσα, ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οι παιδικές αρρώστιες ….
   Αργότερα στη ζωή μας δεν έχουμε συνήθως συναίσθηση για αυτόν τον προγραμματισμό και πιστεύουμε πως είμαστε από φυσικού μας ηλίθιοι, σπιρτόζοι, χαζοί, οργισμένοι, κακοί, μελαγχολικοί ανίκανοι ή ανώτεροι.